
نحوه جوش لوله پلی اتیلن
تاریخچه ی استفاده از لوله های پلی اتیلن به سال ۱۹۶۰ برمی گردد اولین بار این لوله ها انتقال آب مورد استفاده قرار گرفتند و پس از آن به طور گسترده ای در شبکه های گاز مورد استفاده قرار گرفتند و امروزه به طور گسترده ای جایگزین دیگرلوله ها شده اند.
از جمله مزایای لوله های پلی اتیلنی داشتن انعطاف پذیری و استحکام بالا در برابر فشار و زلزله است. وزن کم این لوله ها جابجایی و انتقال آن ها را راحت تر می کندو هزینه ها را کاهش می دهد و سطح صاف و صیقلی آن باعث می شود مواد در آن رسوب پیدا نکنند.
انواع روش های جوش دادن دو لوله پلی اتیلن به شرح زیر است: اتصال متحرک، اتصال ثابت، جوش-هوای داغ، جوش- با اکترودهی مختلف، جوش- لب به لب، جوش- الکتروفیوژن، جوش-ساکت
دو روش الکتروفیوژن و لب به لب بیشتر از روش های دیگر استفاده می شوند و لوله ها باید از نظر ضخامت با یکدیگر برابر باشند.
جوش لب به لب (But fusion):
این نوع جوش برای رزین های ترموپلاستیک استفاده می شود. دقت کنید که برای این مدل جوشکاری نباید در هوای نا مساعد مانند هوای بارانی استفاده شود و بهتر است دما بالاتر از صفر باشد. ابتدا لوله ها را درون کمربند شاسی قرار می دهیم سپس دو لبه ی لوله را توسط رنده مخصوص ( cutter) رنده میکنیم تا جایی که تراشه کامل را از هر طرف ببینیم پس از رنده شدن هیچ گونه دست یا رطویت یا آلودگی نباید به آن سرایت کند سپس لوله ها را به صورت لب به لب قرار می دهیم تا همترازی آن ها را تست کنیم. این اختلاف هم ترازی حداکثر تا ۱۰ درصد ضخامت لوله مجاز است. برای تمیز کزدن لبه لوله می توانی از یک دستمال که با الکل آغشته شده استفاده کنید سپس هیتر را بین دو لوله قرار می دهیم در این مرحله ارتفاع برگشت لوله روی سطح هیتر باید ۱ تا ۴ میلی متر باشد وسپس می گذاری دما در درون لوله نفوذ کند و در مرحله ی پایانی هیتر را جدا می کنیم وبه سرعت دو سر لوله را با فشار به هم متصل می کنیم و می گذاریم لوله سرد شود.
جوش- الکتروفیوژن:
در این روش حرارت توسط جرین الکتریکی انجام می شود و پس از قرار دادن بوشن بین دو لوله، بوشن به لوله ها جوش داده می شوند. و اینکه در آخر جوش دادن لوله ها باید توسط افراد متخصص و آموزش دیده انجام شود.