
دستگاه جوش پلی اتیلن دستی
برای نصب لوله های پلی اتیلن در پروژه های مختلف و در مسیرهای طولانی لازم است آن ها را به یکدیگر متصل کنیم. بهترین شیوه اتصال دو لوله پلی اتیلن استفاده از روش جوشکاری است. دستگاه های جوشکاری که برای اتصال لوله ها به کار می روند به انواع زیر دسته بندی می شوند:
دستگاه جوش تمام هیدرولیک
دستگاه جوش نیمه هیدرولیک
دستگاه جوش سوکتی
دستگاه جوش زینی
دستگاه جوش دستی (اکسترودر)
دستگاه جوش الکتروفیوژن
دستگاه جوش بات فیوژن
آشنایی با دستگاه جوش دستی یا اکسترودر برای لوله پلی اتیلن
برخلاف سایر دستگاه های جوش لوله پلی اتیلن که دو سر لوله را به یکدیگر متصل می کند، اکسترودر پلی اتیلن بیشتر برای ترمیم محل جوشکاری های قبلی و یا ترک و شکست های لوله استفاده می شود. کار با این دستگاه به مراتب راحت تر از سایر تجهیزات جوشکاری پلی اتیلن است.
دستگاه جوش دستی به دو صورت از مواد پلی اتیلن استفاده می کند؛ دستگاه اکسترودر گرانولی و اکسترودر مفتولی. این دستگاه دارای یک قیف مخصوص است که گرانول های پلی اتیلن یا مفتول ها داخل آن قرار می گیرند. ابعاد اکسترودرها در مقایسه با سایر دستگاه ها کوچک تر است.
اساس کار دستگاه جوش دستی بر پایه اِعمال حرارت به گرانول های پلیمری و ذوب کردن آن ها می باشد. سرعت خروج مواد مذاب در این دستگاه قابل کنترل است و با توجه به نیاز کاری از آن استفاده می شود. این دستگاه مجهز به صفحه نمایشگر هوشمند دما و سرعت موتور است. مفتول هایی که در دستگاه جوش دستی استفاده می شوند، دارای قطر ۳ تا ۵ میلی متر هستند.
موارد مهم در هنگام استفاده از دستگاه جوش پلی اتیلن دستی
رعایت استانداردهای جوشکاری و نکات ایمنی در حین عملیات جوش لوله پلی اتیلن از اهمیت زیادی برخوردار است. خطرهای بسیاری در حین کار کردن با این دستگاه، اپراتور را تهدید می کند. خطرهایی نظیر برق گرفتگی، جرقه، سوختگی در اثر تماس با قطعات داغ دستگاه، کاهش شنوایی اپراتور، استنشاق دود خروجی از دستگاه و بسیاری موارد دیگر در کمین فرد جوشکار است.
بدیهی است که برای انجام یک جوشکاری ایمن با دستگاه جوش دستی پلی اتیلن نیاز است فرد جوشکار دارای مهارت کافی و همچنین دارای گواهینامه فنی جوشکاری باشد. قبل از شروع به کار باید تمام جوانب ایمنی رعایت شوند و تجهیزات از نظر سلامت عملکردی بازرسی گردند.
در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک خطرآفرین یا ایجاد جرقه، نویز، صدا و یا هر مورد دیگری که ممکن است موجب حادثه شود، عملیات جوشکاری باید متوقف گردد و علت ایجاد اختلال به سرعت شناسایی و برطرف شود.